Led verlichting Valkenswaard

Over PPadvies

LED verlichting heeft de toekomst. In het verleden hebben we al afscheid moeten nemen van de gloeilamp. In 2018 volgt het afscheid van de halogeenlamp en volgend in de rij zal de TL verlichting zijn. Hoe, wat en wanneer, daar kan op dit moment niemand antwoord op geven.

In 2015 bleek dat slechts 5% van alle kantoren was voorzien was van LED verlichting. Voor mij genoeg reden voor een carrièreswitch. Met besparingen tot maar liefst 70% is LED verlichting naast zonnepanelen het product waarmee het meest bespaard kan worden. Door de terugverdientijd ging mijn voorkeur uit naar LED verlichting. De zonnepanelen hebben gemiddeld een terugverdientijd van 7 jaar en onze LED verlichting wordt terugverdiend in 1 tot 5 jaar. Dit is een groot verschil, maar is enkel afhankelijk van de netto fiscale voordelen, die nogal kunnen verschillen. Ik adviseer dan ook altijd om eerst over te stappen op LED verlichting, juist door die snelle terugverdientijd, en daarna eventueel te gaan kijken naar zonnepanelen. Op die manier zijn er namelijk logischerwijs minder zonnepanelen nodig, die langer nodig hebben om zichzelf terug te verdienen.

Eerst heb ik me door de wirwar op het internet gewrongen als het gaat om aanbieders van LED. Webshops rijzen als paddenstoelen uit de grond. Probleem is dat in de praktijk de herkomst en kwaliteit van deze producten vaak niet herleid en gewaarborgd kan worden. Daarom heb ik me daarna op fysieke leveranciers gericht en na lang vergelijken, wikken en wegen, heb ik gekozen voor een leverancier uit de lichtstad Eindhoven, die enkel kwalitatief hoogwaardige producten en perfecte service levert.

Over PPadvies

Wilt u weten hoeveel u kan besparen?